Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

A nyári kedvenceink - BBQ partyk

2018. szeptember 13. 18:18 - ZalaSprings

Még egy kicsit húzzuk ezt a nyarat, így nálunk még tart a BBQ szezon. Próbáljuk itt tartani a meleg esték hangulatát. Így most, hogy a hétvégi BBQ partyra készülünk, mesélek nektek is néhány tippet.

67caaad1409fa776212165e04d79f8b3_m.jpg

Egy sütögetésre vagy bármilyen húsos ételhez én azokat a húsokat szeretem, amelyben van csont a húsban. Ezeknek mindig sokkal jobb ízük van. Ha grillen sütjük meg, akkor meg még inkább kijönnek az ízek. Szeretem az oldalast vagy a karajt grillezni, úgy hogy rajta van a bordacsontja.

A húsokat két-három napig mindenképp pácoljuk a BBQ grill partyk előtt. Először általában bedörzsöljük sóval a húst. Hogyha olyan húsról van szó, ami egy kicsit nemesebb vagy komolyabb előkészítést igényel, akkor a durva maldon sóval szoktuk bedörzsölni. Nagy kristályos só ez és, ahogy bedörzsöli az ember, felhasítja a húst és sokkal jobban átjárja a pác. Ez drágább, mint az átlagos só, de megéri. Ha valaki kipróbálja, akkor érezni fogja a különbséget.

A pácban levő hús mellett mindig van friss fűszernővény, jó minőségű olaj és nagyjából ezeken múlik . Teljesen mindegy, hogy oldalas, császárhús vagy csirkemell, hogyha jó minőségű alapanyagokkal dolgozunk, akkor nagyon nem tudunk hibázni.

Grillen leginkább a kukoricát szoktam grillezni és olvasztott vajjal kenem meg. Ettől lesz egy füstös mogyorós íze. Kicsit édes is tőle a kukorica és igen különleges módszer, hogy közben kenegetem vajjal a grillező kukoricákat.

Persze BBQ szószt is kínálok és ezt valamilyen módon egy kicsit pikánssá teszem, akár egy kis kéksajttal, amit belefőzők a barbeque szószba, akár friss paradicsomkockával. Megpróbálok szezonális lenni és extra ízeket belevinni. A Zala Springs Bistroban a csapatommal megpróbáljuk azt adni a vendégnek, amit otthon vagy nem mer, vagy nem tud elkészíteni.

 2c2028aba12c1558fa68b095c4dbd6ec.jpg

Gyertek holnap hozzánk! https://www.facebook.com/events/2150363638531501/ 

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek Tipp

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr8714238765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása