Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Szia tavasz - Szia tavaszi étlap

2019. március 08. 11:22 - ZalaSprings

A tél gyorsan elrepült, március eleje van már és igen, mi is már készen vagyunk a tavaszi étlappal. Új fogásokkal és friss ízekkel készülünk. Az új étlap papír formában már február óta megvolt, előbb a konyhában magunknak készítettük el, kísérleteztünk, kóstoltunk. Az étlapbemutató március elejére volt beütemezve, így a napokban mutattuk be a Zala Springs felső vezetésének a fogásokat. Apró változtatások és a nyomtatása után, a végleges étlap március 18-ától indul a Zala Springs új és friss tavaszi fogásaival. 

Ami mindenképp maradni fog, az a híres sajttortánk, annyi változtatással, hogy más gyümölcsökkel tálaljuk majd. Az étlap szerkezetében nem fog nagyon eltérni, ugyanúgy megmaradnak a zalai fogások, a golf ételek és persze előételek, főételek, desszertek, csak frissebb lesz minden.

Ami nagy kedvenc lett az újságíróknak szervezett study tourok során, a házi rántott sajt. Itt a Korosa András házi sajtjait használunk és nem csak klasszikus sajttal lehet majd kérni, hanem fokhagymás, vagy bármilyen aktuális sajttal. Pankó morzsában sütjük, ami egy durvább nagyobb szemű morzsa. Lila steak burgonyával és házi kovászos uborkás majonézzel tálaljuk. 

5.jpg

A Zala Springs Burger is megújul, mégpedig úgy, hogy a szokásos cheddar sajt helyett is Korosa András házi sajtjával készítjük. 

Olyan híres fogások kerülnek fel a tavaszi étlapra, mint például a mákos tészta vanília fagylalttal, ami egy kiemelt golfozónk nagy kedvence, amikor nem volt az étlapon, akkor is sokszor ezt kérte. A kacsamáj pástétom tavaszi pirított hagymával és visszatér a gánica medvehagymsan. 

A tavaszi étlapot maga a golfpálya inspirálta. Minden kizöldül, színes lesz. Az ételek is sokkal színesebbek, frissebbek és zöldebbek lesznek, mint télen.


Pár fogás:

Tatár beefsteak karamellizált hagymával sörös házi kenyérrel
Ököruszályleves
Barack krémleves, granola, vanilia fagylalt
Calamarata paradicsomos fekete kagylóval, parmezán, zsenge hajtásokkal
Báránygerinc, paszternák krém, rozmaring jus, aszalt gyümölcsös polenta pogácsa
Mákos tészta vanília fagylattal és gyümölcsökkel
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr614627352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása