Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Novemberi helyzetjelentés

2018. november 16. 17:15 - ZalaSprings

Idén naposabb a november. A golf szezonnak leginkább kedvező őszünk van. Már lassan ennek a hónapnak is vége, de még mindig csodás az időjárás, jönnek a játszani vágyó vendégek és hétvégén is nagyobb a nyüzsgés, mert mindenki próbálja kihasználni a jó időt. Na de mi a helyzet most a Zala Springs Bistroban?

Az őszt borvacsorával indítottuk, illetve Márton-nappal, ahol különleges liba fogásokkal vártuk az érdeklődőket. A következő napokban még számos rendezvényekkel készülünk, mint a Gin&Tonic Afternoon, a Winter Party, na és persze a Szilveszteri Vacsora. Ugye jelenleg tesztelés alatt van az őszi-téli étlapunk, és eddig szerencsére pozitív visszajelzések érkeztek. Így úgy néz ki eltaláltuk.

image8.jpeg

Ami még érdekes, hogy az elmúlt pár hétben próbáltam felkészíteni a gyakornok szakácsunkat, Kovács Danit a november 17-én megrendezett tanuló versenyre, amire az iskola nevezte be. Véleményem szerint egy nagyon jó lehetőség, én is tanulóként részt vettem versenyeken, ami nagyon meg tudja határozni egy séf szakmai jövőjét. Daninak ez az első versenye, így nagyon izgul, viszont nagyon lelkes. A versenykiírás nagyon megszabja, hogy mit kell készíteni. Egy három fogásos menüt kell főzni, egy előételt, főételt és desszertet, illetve finger food fogásokkal is készülni kell, kettő hideggel és kettő meleggel. Figyelni kell a súlyra és a méretre is, hogy kézzel könnyen ehető legyen.

image1.jpeg

Egy felkészülés úgy kezdődik, hogy először szóban kitaláljuk a menüt. Ez lehet egy olyan étel, amit az étlapra nem tettük fel és nagyon különleges fogás vagy esetleg valamikor régen elkészítettük és nagyon tetszett, ami egy ilyen versenyen tökéletes választás lehet. Mi például le is rajzoltuk ezeket az ételeket, hogy hogyan szeretnénk tálalni, milyen színeket használunk, amiután élőben is elkészítettük, hogy az elképzeléshez képest valóban működik-e. Próbáltunk olyan hozzávalókkal dolgozni, ami a Zala Springs bisztrót is jellemzi, tehát helyi termékekkel. Például báránygerincet készítettünk sütőtök mártással, keszthelyi tokhalat helyi zöldségeket és így tovább. Most már feltálaltuk, tányérra tettük a fogásokat és nagyon várjuk a holnapi versenyt.

Szurkoljatok Ti is Daninak :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr4414376203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása