Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Karácsonyi recept I. - Konyakos Fácánleves

2018. november 23. 11:30 - ZalaSprings

 

Bár még messze a Karácsony, már elkezdődött a téli ünnepi hangulat. Mindenhol elkezdtek előbukkanni a karácsonyi díszek és a nyüzsgés. Ha már ti is elkezdtetek azon gondolkodni, hogy mi legyen az idei menü, hoztam egy leves receptet, ami igazán különlegessé teszi majd a családi ebédet.

Konyakos Fácánleves

zala_springs_food_by_foldvari_17_1.jpg

Hozzávalók 10 adagra:

1 db Egész fácán
2 db Petrezselyemgyökér
3 db Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Karalábé
2 db Paradicsom
1 db Paprika
1 db Vöröshagyma
1 db csokor Petrezselyemzöld
Ízlés szerint egész fekete bors, fokhagyma, szerecsendió virág, só
2-3 cl Konyak

 

Az egész fácánt hideg vízbe tesszük fel főni, amikor kezd forrni a habját sűrű szűrő segítségével leszedjük hozzáadjuk a zöldségeket (petrezselyemgyökér, sárgarépa, zeller, karalábé, paradicsom, paprika, vöröshagyma petrezselyemzöld) ízesítsük sóval, egész fekete borssal, fokhagymával, szerecsendió virággal. A megfőtt fácánról szedjük le a húst és tépkedjük szálaira, formázzuk meg egy frissen tartó fólia segítségével henger formára még melegen, ha kihűlt szeleteljük ujjnyi vastagon és tegyük a tányérba a főtt zöldségekkel és egy kevés tésztával A leszűrt levest forraljuk fel adjunk hozzá pár cent konyakot és ha szükségét érezzük sózzuk. A levest az asztalnál öntsük a formázott húsra és a zöldségekre.

 

zala_springs_food_by_foldvari_18_1.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr6814387608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása