Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Első Főzőiskolám

2019. január 09. 16:19 - ZalaSprings

Szerencsém van a Zala Springs Golf Resortban megtartani az első főzőiskolámat. Erről szeretnék Nektek pár szót írni.

Január 12-én szombaton kerül megrendezésre a Zala Springs Főzőiskola. Délután 4 órakor kezdjük a főzést és addig tartjuk, míg készek nem lesznek az ételek és megkóstoljuk együtt. 

Ez lesz az első főzőiskolám ezért egy kicsit izgulok is, de tudom, hogy nagyon finom ételeket készítünk majd, közben beszélgetünk a gasztronómiáról, trendekről, újdonságokról és arról mivel lehet feldobni a legegyszerűbb ételt is.

fozoiskola_zala_springs_a5_5-5mm-page-001.jpg

Személy szerint nagyon szeretek tanítani és bár eddig csak szakácstanulókat készítettem fel versenyekre, a Zala Springs Főzőtanfolyam egy új és izgalmas feladatnak ígérkezik. Mivel nem tipikus iskolai órákat tartok majd, hanem hobbi workshopokat, a beszélgetések és laza hangulat teszik majd izgalmassá az időt. Ezenfelül új ízeket és a kreatív tálalást is szabadon ki lehet próbálni.


8g3a0076.jpg

Az első workshopon magyaros tésztákat készítünk: 

- Fahéjas szilvás gombócot

- Amarettós meggyes gombócot zöld morzsában

- Dödöllét

- Túrós csuszát

- Sült nudlit

Mindezek mellet Korosa András sajtjait is megkóstoltuk.
korosa_sajtmuhely_8.jpg
Lesz közös tésztagyúrás és nyújtás. Csak azokat az alapanyagok készítjük majd elő, amik sok időt vennének el az órából, például előre megfőzzük és áttörjük a burgonyát a gombóchoz, stb. 

Már gondolkozom a következő menün, de kíváncsi vagyok arra is, hogy mit főznének szívesen a résztvevők és a kedves olvasók :) 

Szép hetet!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr4814551596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása