Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Kacsamell - Rosé Kacsamell

2018. szeptember 06. 20:19 - ZalaSprings

zala_springs_food_by_foldvari_2.jpg

A kacsamell nálunk sous vide technoógiával készül. Úgy kapja meg a fűszerezettségét, hogy sóoldatba tesszük egy órára. Ez egy 10 százalékos sóoldat, ebben pihen a kacsamell egy órát, utána sous vide-áljuk és tálalás előtt sütjük frissen. Így mindig ugyanazt az ízt és állagot tudjuk létrehozni.

 

Ehhez hasonló módszerrel otthon is el lehet készíteni, mivel most már elérhető otthonra használt vákuum fóliázó és mini sous vide kád is. Aki érdeklődik a gasztronómia iránt, az be tud szerezni ilyen gépet. Csak azt kell eltalálni, hogy hány fokon hány percig tartjuk, ami ugye a titok.

                      res_1b6f002ac20b6b7d55e36247641dc757_full.jpg                             soft-1-1.gif

Nagyon ajánlom ehhez a Rosé kacsához a gánicát köretként. Ez egy tipikus zalai fogás, amit a környéki nagymamák készítették. Ezt a receptet vettük alapul és a modern kornak megfelelőnek varázsoltuk. Mi már előtte sóágyon sütjük a burgonyát, nem pedig utána sózzuk. Parmezán sajtot is teszünk bele, hogy ilyen érdekes ízvilágot kapjon, de házi sajttal is ajánlom. Ha sikerült érlelt sajtot vásárolni termelőtől, amely már majdnem parmezánhoz hasonlít, akkor azzal is el lehet készíteni.

Gyertek a Zala Springs Bistróba és kóstoljátok meg a mi verziónkat :)

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr8414226643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása