A második főzőiskola is maximális létszámmal telt. Pillanatok alatt telt meg. Sose gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz, de már az első alkalommal sejtettem, hogy több érdeklődő lesz, mint amit elképzeltem.
Az első főzőiskolám a magyaros tésztáké volt a főszerep, a másodikon a Zala Springs kedvenceit mutattuk meg. A következő, ami egyben a téli szezon utolsó főzőiskolája a húsokról fog szólni.
Előbb mesélek egy kicsit az előző főzőiskolásról. Ugye a vendégeink kedvenceit készítettük el. Előbb a kacsamáj créme brulée fortélyait mutattam meg és a Sütőtökös rizottót tigrisrákkal. Ezeket megkóstoltuk, megettük, kicsit lazítottunk finom pezsgő kísértében. Ezután az Uruguay marha steaket sütöttük meg, érlelt sajtos burgonyapürével. Körülbelül 4 órát töltöttünk az emeleten miközben a gyönyörű panorámát is élvezhettük.
Köszönöm a fotókat :) @zalafoto.hu
Remélem március 2-án is ilyen jól fogjuk magunkat érezni :)
Dolgozunk majd bárányhússal, csirke és marhahússal is. Csirkéből roládokat készítünk majd, báránygerincet sütünk zöld vertelini mártással, ami egy soproni borvidéki fehérszőlő mártás. Marhából pedig a klasszikus tatár beefsteak elkészítését mutatom meg. Emellett mesélni fogok a pácolásról, tárolásról és a húsok érleléséről is.