Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Egy menü összeállítása

2018. augusztus 23. 14:35 - ZalaSprings

Személy szerint én szeretem előbb nem a menüt összeállítani és utána keresni beszállítókat, hanem előbb a zalai gazdáktól és a már beszállító termelőktől megkérdezni, hogy milyen a termés, van-e olyan zöldség vagy gyümölcs, ami kiemelkedően finom és jó minőségű ebben a szezonban, melyik a legkülönlegesebb sajt fajtájuk, stb. Jelenleg például a sütőtök lesz nagyon finom, így biztos, hogy az őszi étlapban is meg fog jelenni.

 

180224_122229.jpg

 

Egy étlap összeállításánál mindenképp felhívom azokat a kollégáimat, akiknek a szaktudásában bízok, és kikérem a véleményüket. Megesett olyan is, hogy meghívtam egy volt budapesti kollégámat ide Zalacsányba és együtt néztük át és állítottuk össze az aktuális menüt. Szeretek használni online is elérhető szakácskönyveket, illetve írásokat, melyeket olyan séfek írtak, akik már egy vagy akár több Michelin csillaggal lettek kitüntetve, ezekből inspirálódom.

 

Miben is különböznek a szezonális étlapok? Ugye ez leginkább a szezonális alapanyagoktól függ. Télen nem lehet olyan finom gyümölcslevest készíteni, mint például nyáron. Tavasszal megjelennek a friss zöldségek és friss hajtások és télen meg ugye elkezdünk a nehezebb ételekhez nyúlni, elővesszük a bespájzolt alapanyagokat. 

Szólj hozzá!
Címkék: Tipp

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr8914197373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása