Sztana Ferenc Chef

Zala Springs Bistro chef

Karácsonyi recept 2. - Stollen Kalács

2018. december 14. 15:26 - ZalaSprings

Ha karácsonykor le szeretnéd nyűgözni a családot egy igazán könnyed kaláccsal, használd bátran a Stollen Kenyér receptemet! 

Nagyon sok fajtája van, én az aszalt gyümölcsöst szeretem a legjobban és a karácsony ízeihez talán ez illik a legjobban. 
kenyer.jpg
Hozzávalók:

1 db tojássárgája
1 csipet őrölt gyömbér
10 dkg aszalt gyümölcs
10 dkg kandírozott narancs
5 dkg mandula
2 cl rum
2 dkg élesztő
30 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
1 db vanília rúd
1 citrom héja
1 narancs héja

A díszítéshez: olvasztott vaj és porcukor

Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és tejből kovászt készítünk.

A tejbe belerakjuk a vanília rúd belsejét, a narancs és citrom héját, a gyömbért, hozzá öntjük a kovászhoz majd hozzáadjuk a puha/olvasztott vajat és a lisztet. Ezt megdagasztjuk  és 20 percig pihentetjük. Pihenés után ízesítjük a rumos mazsolával, aszalt gyümölccsel, mandulával. Pihentetjük újabb 20 percre. Formázzuk és újra pihentetjük 20 percig, Majd 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. 

Ha megsült,  még forrón megkenjük olvasztott vajjal és vastagon  megporcukrozzuk. :) 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sztanaferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr314483080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.